Chlebíčky s avokádovou pomazánkou: Tyto 3 jednoduché recepty vás nezklamou

Všichni známe avokádovou pomazánku guacamole. Věděli jste ale, že ji lze připravit i mnoha jinými způsoby, z nichž řada ozvláštní váš zdravý jídelníček? Pokud chcete poznat další recepty na nejlepší avokádovou pomazánku, tak jste tady správně.

Napadlo vás někdy, že byste mohli zkusit avokádovou pomazánku se sýrem, nebo zdravou avokádovou pomazánku na toast? Pokud ne, věříme, že níže uvedené recepty u vás zažehnou revoluci, díky které už nebudete prosazovat jen fádně nakrájené avokádo na chlebu. Jelikož jsou velmi jednoduché, poradí si s nimi i úplný začátečník.

pexels daria shevtsova 1824353 scaled

Pokud jste připraveni, pustíme se do toho. 

Avokádová pomazánka s rajčaty

Budete potřebovat: 

  • 2 avokáda
  • ½ hrnku kokosového mléka
  • 1 hrnek malých rajčat
  •  sůl, pepř

Obě avokáda nejprve rozřízněte na půlku. Oloupejte je a vyjměte z nich pecku. Dužinu nakrájejte na kostky a rozmačkejte ji vidličkou, nebo ji rozmixujte v mixéru. Dále k avokádu přidejte najemno nakrájená rajčata, kokosové mléko, sůl a pepř. Všechno společně důkladně promíchejte a můžete servírovat se zeleninou, nebo s pečivem. 

Avokádová pomazánka s tvarohem

Budete potřebovat:

  • 3 papričky jalapeňo
  • 3 avokáda
  • 2 citrony
  • 4 rajčata
  • 1 cibuli
  • 2 hrnky tvarohu
  • 1 hrnek salsa omáčky
  • ½ lžíce čerstvého rozmačkaného česneku
  • sůl, pepř

Začněte tím, že si připravíte jednotlivé ingredience. Rozkrojte papričky a zbavte je stonku a jadérek. Sundejte slupku a vyjměte pecku z avokáda. Najemno nakrájejte cibuli, rajčata, papričky a avokádo. 

V jiné misce spolu smíchejte tvaroh, salsu, rozmačkaný česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř a všechno pořádně promíchejte. Nakonec do této směsi přidejte nakrájenou zeleninu a všechno dobře zamíchejte. Tato pomazánka se nejvíc hodí k tacos, nebo k nakrájené zelenině. Případně i do různých mexických pokrmů. 

pexels daria shevtsova 704569 scaled

Avokádová pomazánka s lososem

Budete potřebovat: 

  • 170 g filet z lososa
  • ½ lžičky pepře
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 najemno nakrájené šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 avokádo
  • 1 a ½ lžíce krémového sýra
  • 2 lžíce pažitky
  • sůl, kajenský pepř

pexels daria shevtsova 1389995 scaled

Filety posypte pepřem. Na pánvi rozpalte malé množství olivového oleje. Na mírném plameni na něm orestujte maso, šalotku a rozmačkaný česnek. Trvat by to mělo asi 10 minut. Obsah pánve přeložte do misky a nechte asi 10 minut zchladnout. Následně misku přikryjte potravinářskou fólií a dejte ji do ledničky. 

Jakmile je losos zcela studený, rozmačkejte ho vidličkou. Do misky k němu přidejte nakrájené avokádo a citronovou šťávu a obsah opět důkladně rozmačkejte. Nakonec přidejte smetanový sýr, pažitku, sůl a kajenský pepř. Pro dochucení můžete podle chuti přidat ještě trochu kopru, který se k lososovi obvykle podává.

Jaký je váš nejoblíbenější recept na avokádovou pomazánku? Budeme rádi, když nám ho napíšete do komentářů pod článkem.

Zdroje informací

https://www.daisybrand.com/recipes/avocado-dip-208/ – Avokádová pomazánka s tvarohem (anglicky)

http://www.himherandafork.com/creamy-avocado-tomato-spread/ – Avokádová pomazánka s rajčaty (anglicky)

https://www.food.com/recipe/avocado-salmon-spread-423568 – Avokádová pomazánka s lososem (anglicky)

Napsat komentář