Tukožroutská polévka na hubnutí: Recept

Lidé jsou vynalézaví, takže jednou za čas spatří světlo světa recept, který má mít příznivý vliv na redukci váhy. Zatímco někdo pije ovocné a zeleninové šťávy, někdo jiný dává přednost tukožroutské polévce. Jak je účinná a jak se vaří se dozvíte v dnešním článku.

Také se vám zdá, že zatímco budování aktivní svalové hmoty zabere snad věky, k nabrání nadbytečného tuku vám stačí, když se podíváte na dort, nebo na rohlík? Z toho plyne, že ztráta hmotnosti může být běh na dlouhou trať s mnohdy dost nejistým výsledkem. (Když to přepálíme, porušíme dietu, nebo na nás čeká jojo efekt, který nám vrátí všechna kila nazpátek.)

Jediným opravdu osvědčeným receptem na zdravé hubnutí je tedy vyvážený jídelníček, pohyb a kvalitní spánek. Pokud chcete, své snažení můžete podpořit léky na hubnutí, spalovači tuku nebo správnou volbou a úpravou jídel. Mnoho lidí nedá v tomto ohledu dopustit na tukožroutskou polévku z kysaného zelí.

Recept na tukožroutskou polévku s kysaného zelí a na zkušenosti s ní se podíváme v následujících několika odstavcích. 

V čem je tak zázračná?

I když se to nezdá, tukožroutská polévka z kysaného zelí už je tu s námi bezmála 40 let. Šlo o první takzvanou polévkovou dietu, která spatřila světlo světa v 80. letech 20. století. Během programu jedli lidé tuto polévku po dobu cca 10 dní a následně zaznamenali citelný úbytek na váze.

Od té doby se tento trend dočkal spousty různých obměn. Dnes si tedy můžeme pochutnat i na polévce z fazolí, či na takové, která splňuje přísné požadavky paleo diety. Nemusíte se ale bát, že byste během diety mohli jíst jen a pouze polévku. Během dne můžete jíst i hovězí maso, nebo popíjet mléko. Některým potravinám byste se ale měli vyhnout. (Třeba banánům.)

Ačkoliv se zkušenosti s tukožroutskou polévkou různí, jejím pozitivem je zvýšení příjmu vlákniny. Také se naučíte udělat z konzumace zeleniny svůj každodenní zvyk. Nesmíme zapomínat ani na to, že vám nebudou chybět vitamíny a minerály a budete dostatečně hydratovaní.

Recept

Budete potřebovat:

  • 1 balení kysaného zelí
  • 1 hrnek nakrájené cibule
  • 3 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 plechovku rajčat
  • 3 lžíce rajčatové pasty
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky pepře
  • 2 lžíce hnědého cukru

Otevřete balíček se zelím a slijte z něho vodu. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli. K ní přidejte rajčatovou pastu a vše pořádně smíchejte. Následně přidejte kysané zelí a celou plechovku nakrájených rajčat. (I s nálevem.) Ingredience zalijte zeleninovým vývarem a obsah hrnce pořádně promíchejte do sebe.

Aby nebyla zelná polévka bez chuti, osolte ji, přidejte do ní pepř a správně odměřený hnědý cukr. Následně přiklopte hrnec poklicí a nechce ho stát na mírném ohni 6-8 hodin. Podle potřeby polévku zkontrolujte a promíchejte.

Nakonec polévku ochutnejte a případně ji ještě opepřete a osolte. Během podávání pak na ni můžete dát malou porci bílého neochuceného jogurtu. 

Máte se zelnou tukožroutskou polévkou nějakou osobní zkušenost? Případně, připravujete ji podle nějakého odlišného receptu? Pokud ano, napište nám své postřehy do komentářů pod článkem.

 

Napsat komentář